El Perrito nieuwtjes

Delfina, Cristal, Marah en Salvio...

Deze hondjes hebben we gedurende een tijd gesponsord met de trimsalon. Dit zijn allemaal geluksvogeltjes die een nieuw (t)huisje hebben gevonden en een heerlijk leventje tegemoet gaan.

We herinneren ze nog allemaal: Delfina, Marah, Salvio, Cristal, Clementine en Mona... allemaal diertjes die er toe doen.

Nu sponsoren we de bange Allison, ze heeft geen rugzakje maar een hele verhuiswagen en is zo bang... en Golfillo... het kleintje dat zo ontzettend graag weer een eigen baasje heeft die hij kan overstelpen met knuffels en liefde, hij is het liefst "enigst hondje"... hopelijk heeft ook hij gauw een ticketje op zak ! En als meest recente: Melisso.

Dankzij uw giften kunnen we ze zo een beetje helpen.


Trimsalon en pension 3 weken gesloten in december

Geplaatst 4 nov. 2017 11:27 door El Perrito   [ 4 nov. 2017 11:28 bijgewerkt ]

Het was met het jaartje wel !

Behalve de bouw en opening van ons nieuwe pension, al een flinke klus, liep het daarna storm met 'gasten'. Zeven dagen in de week !
En niet te vergeten: ook in de trimsalon werd het steeds drukker. Gelukkig maar..

De boog kan niet altijd gespannen zijn, en daarom nemen we van 1 tot 21 december 2017 vrij om bij te komen en ons voor te bereiden op een volgend, lekker druk jaar. Vanaf de 22e december 2017 zijn onze trimklanten en 'loosjees' weer van harte welkom. Woef !

Voor hen die we voordien niet meer zien: fijne feestdagen en een goed 2018 gewenst ! 

Ons winkeltje heeft een update gehad

Geplaatst 21 jan. 2017 06:54 door El Perrito   [ 26 jan. 2017 00:36 bijgewerkt ]

De nieuwe collectie voor het winkeltje is binnen... 

Kekke, hippe kleding (voor de honden !) maar ook originele, functionele harnassen en tuigjes voor kleine prijsjes.
Klik op de foto voor meer en grotere foto's

Leuk om even rond te snuffelen in het winkeltje.
Klik voor meer foto's

Even voorstellen: Josie !

Geplaatst 21 jan. 2017 06:51 door El Perrito   [ 21 jan. 2017 06:55 bijgewerkt ]

Nieuw jaar, nieuw koppie.

Nadat  fosterhondjes Melisso en Britt geadopteerd zijn en in België wonen, hebben we namens El Perrito een nieuwe fosterhond op afstand, dit is Josie, een lief terriertje van ongeveer 4 jaar.

Iets voor bij jullie thuis ?

Laat maar weten via mail of telefoon.

Warm en hartverwarmend

Geplaatst 19 sep. 2016 01:18 door El Perrito   [ 19 sep. 2016 01:56 bijgewerkt ]

Eindelijk weer eens nieuws... 

Het was ( en is) ontzettend hard werken. De trimsalon is heel druk en daarnaast zijn we iedere vrije minuut bezig met het afbouwen van het pension. Eind is in zicht en het wordt wel een leuk paleisje hoor! De loosjeetjes hebben het al fijn en aankomende weken wordt het nog wat drukker...gezellig!

Ook wij voelen ons thuis in het nieuwe home, en waarom dat is ziet u meteen als u uw lieveling weer eens brengt. Of u klikt alvast hier ..

Van harte welkom !

Betonvloer klaar

Geplaatst 28 apr. 2016 02:57 door Ingrid Kremer   [ 28 apr. 2016 03:16 bijgewerkt ]

De basis is gelegd !

Ondanks het slechte weer hebben de werkers de vloer gestort, en kan de opbouw beginnen.
Nog een maandje en dan komen de eerste gasten...

Hopen op mooi weer en harde werkers !

Het weer zat niet mee..

Geplaatst 10 apr. 2016 05:21 door El Perrito   [ 19 sep. 2016 02:00 bijgewerkt ]

Maar dat heeft ons er niet van weerhouden de basis voor het nieuwe pensioen te leggen !

Klei, zand, puin, we zijn alles tegengekomen. En we moesten afscheid nemen van wat geliefde bomen, maar het kon niet anders.

Het machinaal ontgraven, met de hand nawerken, zinkputten en leidingen ingraven, isolatie en wapening plaatsen, moeten we nog meer vertellen ? Daarbij werd de aannemer bijgestaan door onze altijd behulpzame pa !

Begin april begint de opbouw, het wordt nog een beetje pezen en we hebben goed weer nodig.

Duimen dus !

Loosjeerboerderij open op 25 mei 2016 !

Geplaatst 9 feb. 2016 00:44 door El Perrito   [ 9 feb. 2016 23:44 bijgewerkt ]

Na vele jaren van voorbereiden is het dan zover: van de 25e mei 2016 kunnen we weer honden te logeren hebben.

Het valt in dit land niet mee om als onderneemsters iets voor elkaar te krijgen. En dan hebben we het niet over problemen als financiering of daadkracht. Wel over de hindermacht die de overheid in haar vele gedaanten kent, en over de hindermacht van niet-belanghebbenden die door diezelfde overheid wordt ondersteund.

Genoeg daarover ! Het nieuwe pension op de Loosjeerboerderij is gericht op het welzijn van de gasten, en op het perken van overlast door derden. Tenslotte: ook gericht op het beperken van de belasting van het milieu. Wat niet meteen kon worden gerealiseerd vanwege de hoogte van de investeringen is later alsnog mogelijk. Denk aan energiebesparing en -winning, gebruik regenwater voor reinigen en aan materiaalgebruik.

Samen met de trimsalon is het pension een heerlijke plek voor honden !

Zie de prijslijst.

Dank voor jullie geduld en belangstelling in de afgelopen jaren,dat was hartverwarmend.

Vanaf woensdag 25 mei kan er worden geboekt ! 0224 291516 of info@elperrito.nl

Klik voor een vergroting op de tekening

Winnifred Kremer runt de Trimsalon en Ingrid Kremer gaat het pension voor haar rekening nemen.Winnifred                                        Ingrid

Na de exploitaitievergunning nu een Bouwvergunning

Geplaatst 12 mei 2015 05:34 door El Perrito   [ 12 mei 2015 05:34 bijgewerkt ]

Het is soms om moedeloos van te worden, dat proces..

Het lijkt wel of de gemeente liever uitkeringstrekkers heeft dan hadrwerkende MKB'ers, die hun geld en tijd investeren in hun eigen bedrijf, dat zelf ook weer werkgelegenheid oplevert.

Er worden drempels (zeg maar Chinese Muren) opgeworpen, zonder dat daar aanwijsbare noodzaak voor is te vinden. Adviezen over een geluidsonderzoek (vooraf, dan blaffen de honden virtueel ?), een bodemonderzoek en wie weet wat nog meer voor een kleinschalig hondenpesnionnetje, waarvoor inmiddels dus wel, na vele jaren, een exploitatievergunning werd afgegeven.

Omdat we ons hondenpension nieuwe stijl zo min mogelijk belastend voor het milieu willen maken, en zo fijn mogelijk voor de honden, is nieuwbouw de aangewezen weg. Meteen energiezuinig en beter qua uistraling passend dan onze huidige schuur, voorheen pension.


Nog even geduld dus,zucht ...

Allison was hoogzwanger ..

Geplaatst 23 jul. 2014 02:25 door El Perrito   [ 14 apr. 2016 01:19 bijgewerkt ]

Toen ze door haar baasje op straat werd gezet. 

Vanaf dat hij doorhad waardoor ze plotseling zo dik was geworden, moest hij niets meer van haar weten. Die misère, die problemen moest hij er niet bij hebben ! Allison was plots op zichzelf aangewezen, ze moest een geschikte plek zoeken om te bevallen en liefst in de buurt van voedsel.

Ze koos voor de haven, onder de rotsen, beschut tegen regen en wind, en in de buurt van de schepen was altijd wel wat afval te vinden. Het waren zware weken voor Allison... Gelukkig werd ze niet lang daarna opgemerkt door een havenwerker die op zijn beurt het asiel verwittigde. Toen we haar vonden, waren haar pups zo'n 2 weken oud. Allison was heel bang, reageerde puur instinctmatig toen ze probeerde bijten, ze wou alleen maar haar kleintjes beschermen. 

Een uur later mochten we haar aanraken, ze zag dat we geen kwade bedoelingen hadden, integendeel, we wilden haar helpen! Toen ze dit inzag mochten we dichter komen. Allison heeft tijd nodig om alles te verwerken, er is zoveel voor haar veranderd in korte tijd en ze moet zich tegelijkertijd ook nog eens ontfermen over haar pups.


Allison wordt gesponsord door de trimsalon, Cristal, het hondje wat lang op deze plek heeft gestaan is geadopteerd ! Ze heeft haar gouden mandje in Antwerpen gevonden, ik hoop dat ze een heerlijke tijd gaat krijgen met haar nieuwe gezin, dat heeft ze verdiend na alle ellende!

Ze verdient een veilig en goed thuis !


Marah, een kleine Podenco

Geplaatst 29 jan. 2014 06:43 door El Perrito   [ 29 jan. 2014 07:06 bijgewerkt ]

Marah, Lista, Marcopolo en Pablo zijn een kleine mix Podenco die als kleine hummeltjes gered werden van de campo...hun mama kon niet worden gevangen, helaas.

Amalia, één van onze spaanse opvangmama's nam deze 4 kapoentjes onder haar hoede. Zij worden rustig en goed begeleid in sociaal contact met mensen en andere honden.

De basisprincipes van zindelijkheid worden ook bijgebracht want deze kleintjes zijn al krantzindelijk.

Marah is een mooi getijgerd meidje, iets kleiner dan de andere 3.

Wie wil de zorg voor Marah van Amalia overnemen en ervoor zorgen dat ze een zalig, gelukkig leventje zal leiden?

Hopelijk moet dit lieverdje niet te lang wachten want ze groeien zo snel... Jong begonnen is immers half gewonnen!

1-10 of 12