Gouden Mandjes

Sproet !

Geplaatst 14 apr. 2016 01:40 door El Perrito   [ 14 apr. 2016 01:40 bijgewerkt ]

Sproet 

Salvia, klein...

Geplaatst 14 apr. 2016 01:15 door El Perrito   [ 14 apr. 2016 01:15 bijgewerkt ]

Hij is amper 30 cm groot, dat we aantroffen in het dodingstation. Wij aarzelden geen moment en namen dit jong leventje in onze armen... Salvio is een heel tof en aanhankelijk ventje, een happy dingetje dat ook prima geschikt is om het leuke speelkameraadje van kinderen te zijn. Dit kleintje gaat ook goed om met andere hondjes. Salvio is altijd blij met de aandacht dat hij krijgt, echt grappig om te zien. Een vrolijk hondje, met een mooi open karaktertje...een ideaal familie-hondje !
Ook Salvio is aangekomen op zijn nieuwe plekje; hij heeft een gouden mandje gekregen bij adoptanten in Duitsland.
Dank u en nu gaan we weer verder voor Christal en Marah.

Cristal vraagt uw aandacht

Geplaatst 14 apr. 2016 01:14 door El Perrito   [ 14 apr. 2016 01:14 bijgewerkt ]

Arme Cristal heeft nog niet veel geluk gekend in haar leventje...

Zij werd door haar vorige eigenaar gebruikt om zijn frustraties op uit te werken en werd regelmatig afgetroefd tot een politieagent er genoeg van had en Cristal in beslag nam. Nu is zij bij ons in de Refugio. Cristal is echter een lieve en makkelijke hond gebleven, niettegenstaande de mishandelingen die ze moest ondergaan. Zij is in de zevende hemel met een knuffel en wat lieve woorden... Als zij nu maar gauw mocht kunnen proeven van een leven vol respect, liefde en geluk...

Dat zou fantastisch zijn voor dit gouden hartje... 


Marah, een kleine podenco

Geplaatst 14 apr. 2016 01:12 door El Perrito   [ 14 apr. 2016 01:13 bijgewerkt ]

Marah, Lista, Marcopolo en Pablo zijn een kleine mix Podenco die als kleine hummeltjes gered werden van de campo...hun mama kon niet worden gevangen, helaas. 

Amalia, één van onze Spaanse opvangmama's nam deze 4 kapoentjes onder haar hoede. Zij worden rustig en goed begeleid in sociaal contact met mensen en andere honden.

De basisprincipes van zindelijkheid worden ook bijgebracht want deze kleintjes zijn al krantzindelijk. 

Marah is een mooi getijgerd meidje, iets kleiner dan de andere 3. 

Wie wil de zorg voor Marah van Amalia overnemen en ervoor zorgen dat ze een zalig, gelukkig leventje zal leiden? 

Hopelijk moet dit lieverdje niet te lang wachten want ze groeien zo snel... Jong begonnen is immers half gewonnen!

Allison was hoogzwanger

Geplaatst 14 apr. 2016 01:11 door El Perrito   [ 14 apr. 2016 01:19 bijgewerkt ]

Toen ze door haar baasje op straat werd gezet. 

Vanaf dat hij doorhad waardoor ze plotseling zo dik was geworden, moest hij niets meer van haar weten. Die misère, die problemen moest hij er niet bij hebben ! Allison was plots op zichzelf aangewezen, ze moest een geschikte plek zoeken om te bevallen en liefst in de buurt van voedsel.

Ze koos voor de haven, onder de rotsen, beschut tegen regen en wind, en in de buurt van de schepen was altijd wel wat afval te vinden. Het waren zware weken voor Allison... Gelukkig werd ze niet lang daarna opgemerkt door een havenwerker die op zijn beurt het asiel verwittigde. Toen we haar vonden, waren haar pups zo'n 2 weken oud. Allison was heel bang, reageerde puur instinctmatig toen ze probeerde bijten, ze wou alleen maar haar kleintjes beschermen. 

Een uur later mochten we haar aanraken, ze zag dat we geen kwade bedoelingen hadden, integendeel, we wilden haar helpen! Toen ze dit inzag mochten we dichter komen. Allison heeft tijd nodig om alles te verwerken, er is zoveel voor haar veranderd in korte tijd en ze moet zich tegelijkertijd ook nog eens ontfermen over haar pups.

Allison wordt gesponsord door de trimsalon, Cristal, het hondje wat lang op deze plek heeft gestaan is geadopteerd ! Ze heeft haar gouden mandje in Antwerpen gevonden, ik hoop dat ze een heerlijke tijd gaat krijgen met haar nieuwe gezin, dat heeft ze verdiend na alle ellende!

Ze verdient een veilig en goed thuis 
Naschrift: helaas is Allison inmiddels overleden.

Golfillo vond een nieuw thuis

Geplaatst 10 apr. 2016 03:31 door El Perrito   [ 14 apr. 2016 01:09 bijgewerkt ]

Hij is een apart, klein pluizig hondje, met een heel typisch Andalusisch onderkaakje, een speciaal gebitje, maar hij is vooral heel speciaal : hij is de liefste, grootste knuffel voor een mens, maar hij wil zijn liefde en vriendschap niet delen met andere hondjes. 

Ze mogen meewandelen, maar eigenlijk liever niet! Hij wil zijn familie het liefst voor hem alleen. Het gaat goed als je erbij bent, maar als hij ziet dat er teveel aandacht gaat naar die andere hond, dan gaat ie in discussie. Golfillo was de hond van een oud dametje, dat hem natuurlijk schandalig verwend en overbeschermd heeft. Daar zal zijn karaktertje gevormd zijn en hij denkt dat het zo moet! 

Hij is een hondje dat zeker een tof hondje kan zijn, maar dan 'alleen'. We hopen dat hij toch gelukkig kan worden want sinds zijn bazinnetje hem niet langer mocht houden, is ie echt heel triest en zit in een kooi, lange dagen alleen. Hij zet die twee pootjes op de tralies en hunkert naar een beetje aandacht die wij helaas maar in zeer beperkte mate kunnen geven. 
Zo jammer, soms wilde ik dat we meer mogelijkheden hadden om hondjes die niet echt goed zijn met andere hondjes in een kooi en dus alleen zitten, wat extra aandacht konden geven. 

Het is hard voor deze lieverds, dat weten we... 

1-6 of 6